el capitanthe cathedral
Vandaag is het “Yosemite Day” Door het improviseren, hebben Jacco en ik de fiets niet meegenomen. Janneke, Ewout, Marten, Dimitri, Frank, Aad, Axel, Jacco en ik zijn met de bus meegegaan naar de Yosemite valley. Aad, Axel, Jacco en ik bleven zitten. De rest werd met fiets afgezet in Tuolumne Groves. Janneke en Ewout om de Valley in te rijden en Marten, Dimitri en Frank om naar Glacier Point v.v. te rijden. Deze laatste tocht is ruim 140 km. Wij vonden dat teveel, zodat we met Igor in de bus bleven.
Onderweg naar de Valley hadden wij diverse fotostops. Het was gewoon prachtig, om El Capitan, de Half Dome en de Cathedral Rock te zien opdoemen. Gisteren zag je ze helemaal niet, want toen reden we er hoog boven, zodat we over deze rotspartijen heen keken.
In de Valley bezochten we het visitor’s center. De film “Spirit of Yosemite” werd vertoond. Deze film geeft een goede indruk over het ontstaan en het leven in Yosemite. Dat het park beschermd is, hebben we te danken aan John Muir, een geboren Schot, die zijn gehele leven heeft gewijd aan Yosemite.
Het is wel erg druk in de Valley. Dit komt omdat we hier in het weekend zitten. Op zich niet zo gelukkige keus. 
halfdomeglacierpoint

Na wat filerijden, kwam letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de dag, de rit naar Glacier Point. Onderweg kwamen we de fietsende Frank, Dimitri en Marten tegen. Ik had al direct spijt dat ik niet naar boven fietste. Dit gebeurt me de volgende keer niet meer.
Bovenop genoten we een fabelachtig uitzicht over de Valley en de Half Dome. De fietsers besloten om de terugweg mee te rijden. Ewout, Aad en Janneke werden uit de Valley opgehaald, zodat wij het eten konden klaarmaken.
Daarna was het salade en pannenkoeken eten op Glacier Point met dit fantastische uitzicht als