tioga1tioga2tioga3

Vandaag de grote dag en het “dak” van de toer door Californië. Na amper 2 kilometer staat de Tioga Pass al voor de wielen. Deze pas brengt ons in Yosemiite National Park. De Tioga Pass is ruim 3000 meter hoog (9945 ft). De Alpe d’Huez is daar maar een heuveltje bij. Deze adembenemende klim is 17 kilometer lang, met af een toe steile stukjes. Bij Cabin’s Caf. werden we door Igor en beer opgewacht met koffie. Er was ook een leuke souvernirshop aanwezig, waar je veel spulletjes over Yosemite kon kopen.
Het was niet ver meer van de echte top van Tioga Pass, waar tevens de ingang van het park is. Na een adembenemende tocht reden we naar Tuolumne Meadows, onze vermeende camping.

tioga4Helaas waren alle campings in Yosemite boordevol. Gelukkig was er een oplossing, een camping 20 mijl aan de westkant van Yosemite (Yosemite Pines in Groveland).

Wij reden nog een 60 kilometer door het prachtige park. Hier zaten nog een paar pittige klimmetjes in, maar de omgeving was geweldig.

Aan het einde van de Tioga Road bij Tuolumne Groves werden onze fietsen op het dak geladen en reden we naar de camping. Hier zagen wij ook een beer. Dus Frank, je bent niet meer alleen.

Marcel, Agaat, Chris en Sander zijn bij Toulumne Meadows gestopt en de fietsen zijn door Igor meegenomen. Dit viertal gaat de komende 2 dagen naar Yosemite Valley wandelen. Deze “hikers” hebben een permit gekocht, zodat ze wel kunnen kamperen.
De overige 10 gingen naar de camping in Groveland. Deze camping had zowaar een winkeltje.

We gingen vroeg slapen, want morgen is het de grote dag in Yosemite.