markleevilleDe welverdiende rustdag in Grover Hotsprings. Het letsel van Marcel valt erg mee. Ook is zijn fiets weer gerepareerd (een verbogen derailleurpad). ‘s Morgens zijn we naar het dorpje Markleeville geweest. Dit dorpje stelt niet zoveel voor. Er was een winkeltje, een postkantoor,  een restaurant en een eethuisje. Dat was het wel een beetje. 

We hebben de rest van de kaarten op de bus gedaan en wat gegeten.
We hadden een lift van Igor gekregen, dus onze fietsen hadden ook een rustdag. ‘s Middags hebben we een wandeling gemaakt in het park. Dat is zeer de moeite waard. De tocht naar de watervallen was best wel bijzonder. Jacco, Chris, Igor en Agaat zijn nog verder door geklauterd. Ik vond het prima zo en ben teruggegaan. 5 km v.v. naar de waterval vond ik genoeg.
Igor was vergeten tonijn en sla te kopen. Dus ik ging bedelen bij de buren. Binnen een kwartier had ik twee kroppen sla en een blikje tonijn geoogst. Beide zijn door de buren gedoneerd. Als tegenprestatie kregen ze ieder een zak marshmallows. 
‘s Avonds gingen we naar de “bush-talk” van de plaatselijke ranger. Hij had een uitstekend verhaal en een mooie diapresentatie over het wild wat in het park en in de Sierra Nevada leefde. Met name de beer komt hier veel voor. Het eten moet ook in speciale “bear lockers” opgeborgen worden. De luiheid van de Amerikaanse kampeerders kwam hier wel pijnlijk naar boven. Ze reden de 300 meter met de auto terug.