monitor pass summit

‘s Morgens zag Frank in Grover Hotsprings een beer. Hij heeft er foto’s van gemaakt. 
Opnieuw een grote rit van bijna 120 kilometer. Deze gaat over de Monitor Pass en de Devils Gate. We reden eerst terug naar Markleeville om vervolgens af te slaan naar de weg over de Monitor Pass. Dit was een klim van 15 kilometer lengte naar een hoogte van bijna 2500 meter (8314 ft).

Bovenop werd wederom op iedereen gewacht. Het is mijn klim geworden, want hij liep als een tierelier. De laatste honderd meter reed ik met 40 km/u naar boven! Je ziet wederom de omgeving veranderen. Je merkt dat je aan de lijzijde van de Sierra Nevada komt. In de afdaling is de omgeving veel weidser en vooral kaler.

Na de afdaling kwamen we op de drukke US 395. Na een ritje achter de “pace car” stopten we in Walker. Hier komt onze gele beer vandaan. Deze beer is niet meer weg te denken. Nadat Jacco en ik het asfalt van mijn banden hadden gehaald, reden we over de Devils Gate. De klim er naar toe was zeer geleidelijk.

Na de afdaling kwamen we in Bridgeport aan, waar we eindelijk geld konden halen. Het was niet ver meer van de camping aan het meer. We reden eerst de verkeerde camping op, dus we moesten even terug.