bigtree stumpVoordat we gingen fietsen nog even de Big trees bekeken. Ze zijn best wel imposant. Vooral het stompje wat overbleef. Daar kun je een dansvloer van maken. Jacco kon er op fietsen.

De tocht van ongeveer 100 kilometer gaat over de 8730 ft (ongeveer 2600 meter) hoge Ebbetts pas. Dat was dus wel even klimmen. Mijn klimbenen deden het vandaag niet echt. Het ging vanaf het begin al moeilijk, hoewel de klim tot Bear Valley niet zo moeilijk was. In Bear Valley waren fietsshirts te koop, je kon er internetten (even een e-mailtje verstuurd) en de koffie stond klaar. Daarna was het door klimmen naar 8050 ft (de Mosquito Lake), gevolgd door een afdaling naar 7000 ft om vervolgens naar de top van de Ebbetts pas te klimmen. In de laatste 4 kilometer lieten mijn benen het even afweten, dus ik heb me even door de bus naar de top laten brengen. De omgeving was prachtig. We reden nu in het hooggebergte met besneeuwde toppen. Na de lunch stop bovenop, kwam de welkome afdaling naar Markleevillle. De Grover Hotsprings camping lag 6 kilometer verder op. 
Marcel is in de afdaling van de Ebbetts pas behoorlijk gevallen. Hij had verwondingen aan zijn hoofd + hand. Gelukkig had hij niets gebroken. Hij is ‘s avonds naar het ziekenhuis gebracht, waar hij eerste hulp kreeg. De rest van de groep heeft zelf voor het eten gezorgd.