steile klim naar averyDe dag des heren was niet bepaald een rustdag. De koninginnerit staat voor de wielen. De lengte van de route is 88 kilometer, waarvan 75 kilometer klimmen. Het eerste stukje naar San Andreas ging nog wel. Hier was de koffiestop. 

Na San Andreas was het gelijk klimmen geblazen. Een prachtige klim van ruim 14 kilometer! Na de lunch (in de U-bocht, volgens de beschrijving), de zeer steile, maar prachtige klim naar Avery. Jacco kreeg na een kilometer een daverende klapband, dus hij moest teruglopen naar de bus om zijn reserveband te halen. In Avery hadden we nog een tussenstop om bij te tanken. Onderweg sprak ik nog 2 motorrijders, die versteld stonden van onze prestatie. Axel koos voor deze klim eieren voor zijn geld en stalde zichzelf en de fiets in de bus. Na deze stop vervolgden we de klim (nu wat minder steil) door een prachtige omgeving naar Calevaras Bigtrees een State camping tussen de geweldige sequoia’s. Deze reuzenbomen kunnen 100 meter hoog worden met een stamdoorsnede van 7 meter.
We kwamen wat later aan, zodat we niet veel tijd hadden om “trailtjes” te lopen. De camping was goed, maar pikkedonker en wederom geen moer te koop.
De dag: letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.