bridge over sacramento riverVandaag een bijna vlakke rit van een kleine 100 kilometer. De rit gaat vrijwel geheel door de Sacramento Valley. Na twee overtochten met een pontje (het lijkt wel Noord-Holland) kwamen we aan in het verlaten stadje Locke, vlakbij Walnut Grove. In Locke hebben vroeger Chinezen gewoond. Alle houten huisjes waren nog intact. Het was iets van de route af, maar het bezichtigen waard.

Hier hebben we nog het thuisfront even gebeld. Het gebied bestond vrijwel geheel uit akker- en tuinbouw en weidegronden. We hadden een lunchstop bij een boerderij. Igor had een paar nieuwe stoeltjes gekocht (niet bij een “Yardsale”). Na de lunch reden we naar Camanche Reservoir. Het landschap werd weer wat heuvelachtiger. De Sierra Nevada komen in zicht.

De camping is druk. Veel barbeque’s (ik denk toch dat ik lid word van het front Anti-BBQ). We hadden muziek van Dark Side of the Moon van Pink Floyd. De plaatselijke ranger kende geen goede timing. Hij beschuldigde ons, dat we herrie maakten terwijl de CD net afgelopen was. De echte herrie kwam van een andere site. Uiteindelijk is hij daar maar naar toe gegaan.
Met de gedachte van de koninginnerit van morgen ben ik vroeg gaan slapen.