coober pedy4We staan steeds vroeger op. Nu was het om half zes al raak. De rit ging vandaag over "dirt roads" (de Oodnadatta Track) naar Coober Pedy. Dit stadje staat bekend om haar opaalmijnen. Hier zijn de mooiste opalen gevonden. De weg er naar toe gaat dwars door de woestijn. 
De eerste stop was bij Lake Eyre South een zoutmeer van 8000 km2. Dit meer is vrijwel geheel drooggevallen. Het leek wel een maanlandschap. Het meer ligt 12 meter beneden de zeespiegel. 
De lunch gebruikten we in Williams Creek, het enige stadje wat we tegenkwamen.

Daarna reden we door naar Coober Pedy. We kregen een rondleiding door het stadje, waar meer dan de helft van de bevolking onder de grond wonen in opaalmijnen. We bezochten ook nog een ondergrondse kerk. Erg indrukwekkend. 
Ook werd een film vertoond, hoe opaal gewonnen wordt in Coober Pedy en we kregen een rondleiding in een ondergronds huis. Het avondeten was in een pub en bestond uit een enorme hoeveelheid pizza’s. Jacco heeft vier enorme stukken opgegeten. 
Deze avond sliepen we in een "dug out", een ondergrondse slaapzaal waar het altijd 24 graden is. Gelukkig maar, want het regende pijpenstelen.

Klik op de foto voor een vergroting.