Na een heerlijke nachtrust, stonden we nu wel erg vroeg op (vijf uur). We moesten 800 km naar Uluru (Ayers Rock). We reden direct de Stuart Highway op, de weg van Adelaide naar Darwin. We reden vandaag maar twee wegen. De Stuart Highway en halverwege moesten we linksaf, de Lasether Highway op naar "Ayers Rock resort". 
In de verte dachten we, dat we de beroemde rots al zagen staan, maar schijn bedriegt, dit was Mount Conner. Uiteindelijk bereikten we Ayers Rock en de groep werd uitgebreid met 6 mensen, 4 Australiers en een Japans stelletje (Keiko en Hiro). 
We hebben vandaag alleen maar de tent opgezet en we hebben gegeten. ’s Avonds ontmoetten we de eerste Nederlanders in Australië. Een echtpaar uit de buurt van Rotterdam, die bezig waren met een wereldreis van 3 maanden. 
Alie kreeg de schrik van haar leven. Ze lag in haar slaapzak en voelde iets. Toen ze keek, zat er een spin van 25 cm in haar slaapzak. In paniek vluchtte ze de tent uit. Bij nader onderzoek bleek het een nepspin te zijn. De eerste verdachte was Tom, maar die beweerde, dat hij het niet gedaan had. Bij nader inzien vroeg Håvard aan Anita aan welke kant Alie sliep. Vanaf nu had hij de bijnaam Spiderman.