uluru1Vandaag stond in het teken van de beroemde rots Uluru (Ayers Rock). We hadden een druk programma. 

’s Morgens reden we naar Uluru toe. Jacco wilde graag de rots beklimmen, maar de klim was gesloten. Er werd regen verwacht en er stond vrij veel wind. Als alternatief kon je om Uluru heen lopen. Dat is een wandeling van ongeveer 10 km. 
Deze wandeling was echt prachtig. Onderweg werden we overvallen door een stortbui, maar dat mocht de pret niet drukken. De rots werd er alleen maar mooier van, want nu liepen er watervallen vanaf. Na de wandeling werden we teruggereden naar Ayers Rock Resort, waar onze tenten stonden. We werden direct opgehaald en naar het vliegveld gereden.

uluru3We hadden een vliegtuigje met piloot gehuurd. Met een 1-motorige Cezna vlogen we langs Uluru en Kata Tjuta (The Olga’s), een rotsformatie 50 km verderop. Dit was echt een unieke ervaring. Na een vlucht van ongeveer 45 minuten, werden we teruggereden naar de camping, waar de bus van AAT Kings al op ons stond te wachten. 
We reden naar Kata Tjuta, waar we een wandeling maakten door de kloof. Kata Tjuta is ongeveer even oud als Uluru, maar ziet er totaal anders uit.

Na deze prachtige wandeling reden we terug naar Uluru, waar we onder het genot van een glas champagne genoten van de zonsondergang. Dit was echt het mooiste, wat we ooit meegemaakt hebben. De rots krijgt alle kleuren van de regenboog. Vlak voor zonsondergang is hij vuurrood. Na zonsondergang reden we terug naar de camping om te eten. Kennelijk had de champagne gewerkt, want er werd me een partij gezongen in de bus (We are the back of the bus, etc.., where is the front? Etc..). In het resort deed chauffeur Mark ook vrolijk mee. Hij reed de rotonde 3 keer rond voordat hij afsloeg. We waren behoorlijk vermoeid en gingen daarna vroeg de tent in.

Klik op de foto's voor een prachtige vergroting.