lizardVanochtend moesten we om zes uur opstaan. Niet zo vroeg dus. We vertrekken verder zuidwaarts richting Brisbane, de hoofdstad van Queensland. Na 2 ½ uur rijden kwamen we aan bij de Australian Zoo van .... jawel Steve Irwin. 

We waren nog niet binnen of Alie zag de vrouw van Steve, Terry Irwin. Alie was zo brutaal om haar aan te spreken voor een mooie gezamenlijke foto. Terry vond dat prachtig en werkte dus mee. Dat werd dus een mooi plaatje. Dit overkom je niet veel. 
Daarna hadden we tijd om de dierentuin te bekijken. Een groot deel van de Australische fauna aanwezig in het park, zoals wombats, kangoeroes, walibi’s, koala’s, krokodillen, hagedissen (ook de commodovaraan) en slangen. 
Er werd nog een demonstratie gegeven met krokodillen. Je moet wel erg snel zijn, want ze happen razendsnel toe. Helaas was Steve Irwin niet in het park. In het park trad ook Matt James op met zijn didgeridoo’s en afrikaanse drums (hoor de achtergrondmuziek van de video).

Na een paar uurtjes werden we door Mark opgepikt en reden we Brisbane in. Hier namen we afscheid van onze Canadezen Lloyd en Arlene. Lloyd is in Brisbane geboren. Hun rondrit door Australië zit er op. 
Na het afscheid reden we de stad uit naar de Gold Coast (Surfer’s Paradise) en hebben we onze tent opgezet. De camping is direct aan zee. 
’s Avonds zijn we naar Surfer’s Paradise gegaan, een groot vakantieoord vlak aan zee. We hebben na het winkelen een restaurant opgezocht, waar we heerlijk gegeten hebben. De taxi reed ons terug naar de camping.

Klik op de foto voor een vergroting.