fraser islandWe werden naar Three Rivers gebracht, niet zo ver van Hervey Bay. Hier stapten we op de veerboot. Deze bracht ons naar Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld. Fraser Island is 120 kilometer lang en 60 kilometer breed. 

Na de overtocht stapten we in een 4WD bus, want op Fraser Island zijn alleen maar zandwegen. Via een prachtige route door de tropische regenwouden, stopten we bij een meer, waar je kon zwemmen. Het water was niet bijzonder warm, dus we besloten om maar niet te zwemmen. 
Daarna zijn we doorgereden naar "Central Station", een prachtig gebied midden in het oerwoud. Er is hier een mooie wandeling uitgezet Na een half uurtje kregen we een heerlijke lunch aangeboden in het "resort". 
Na het eten reden we het strand op. Dit leek wel een beetje op het Noordzeestrand. De bus reed met een stevige gang over het strand. Een aantal van onze groep gingen vliegen. Wij vonden 50 dollar per persoon voor een kwartiertje vliegen wat duur. 
Onderweg stopten we bij een scheepswrak, wat er al 20 jaar lag en bij een riviertje, wat in zee uitmondde. Dit was zoet water, dus je kon er uitstekend in zwemmen.

Na deze stop reden we terug over het strand naar het resort. Daar werd de bus ontdaan van het zoute water en werden we teruggereden naar de veerboot. Deze bracht ons terug naar het vaste land. Mark stond aan de overkant al te wachten met de bus en hij reed ons terug naar de camping in Hervey Bay.

Klik op de foto voor een vergroting.