katharine gorgeVanochtend moesten we weer om half zes op. Het blijft een beetje ploeteren, je tent afbreken en je spullen opruimen in het donker. We reden opnieuw de Stuart Highway op naar het noorden. 
Na ongeveer anderhalf uur bereikten we Katharine Gorge in het Nitmiluk National Park. De Katherine rivier stroomt hier door 13 kloven. Hier maakten we een boottocht over de rivier. Nadat we de eerste kloof hadden gevaren, moesten we een stukje lopen. Hier stapten we in een andere boot, die door de tweede kloof vaarde. In een prachtig Australisch accent werd uitgelegd, waar we vaarden en er werd verteld, dat er zoetwaterkrokodillen in de rivier aanwezig zijn, maar die waren in geen velden of wegen te bekennen. We hebben wel waterschilpadden gezien. De terugweg was gelijk aan de heenweg.

Na het eten reden we door naar Pine Creek, waar we wat dronken. Hier verlieten we de Stuart Highway en reden de Kakadu Highway op naar het gelijknamige National Park. 
Kakadu is ongeveer half zo groot als Nederland. Na twee uur rijden sloegen we ons kamp op in Cooinda aan de Yellow River. Deze schijnt vol met krokodillen te zitten. We zullen het morgen zien.

Klik op de foto voor een vergroting.