matarankaNa opnieuw vroeg opstaan, gingen we op weg naar Mataranka. Vandaag filmde Graham met mijn videocamera en ik gebruikte de zijne. Dan kunnen we het verschil en stijl zien. 
We vervolgden onze weg naar het noorden over de Stuart Highway. De eerste stop was bij John Flyn’s Memorial. Hij was de oprichter van de Royal Flying Doctors Service.

De volgende stop was bij roadhouse Renners Springs en daarna Daly Waters. Dit laatste roadhouse was geheel in Australische stijl en hing boordevol met bankbiljetten en munten uit alle landen en een heuse Feyenoord vlag. Hier kregen we onze lunch, die uit overheerlijke Aussie-burgers bestond. Deze hamburgers zijn ongeveer tweemaal zo groot als een normale hamburger en zit boordevol vlees en groente.

We werden de gehele weg vergezeld door een gezelschap, die met oude Peugeots rijden (de 203, 403 en 404). Deze autobezitters maken ook een rondreis door Australië van ongeveer 10.000 km. In één van de Peugeots reed John Prins en zijn vrouw. Hij had familie in Groningen wonen. John zelf is een rasechte Australiër.

In de middag kwamen we aan in Mataranka, midden in de tropische regenwouden. Nadat we onze tent hadden opgezet gingen we de thermische baden in. Het weer: stralend en 30 graden.

Klik op de foto voor een vergroting.