devils marblesWe moesten om half zes opstaan. Het was gelukkig prachtig weer geworden. Na het ontbijt vertrokken we richting het telegraafstation van Alice Springs. Dit station is een deel van de Overland Telegraph Line. Momenteel is het een museum. 

Direct daarna passeerden we de Steenbokskeerkring naar het noorden. We zijn nu in de tropen beland. Vrijwel direct na de keerkring zag je het landschap ook veranderen. De vlaktes (een beetje savanneachtig), veranderden langzamerhand in bossen. 
Na een stop op de keerkring vervolgden we de Stuart Highway in noordwaartse richting richting Tennant Creek. Dit is een stukje van ruim 500 km. 
Onderweg zijn we gestopt in Ti Tree (een roadhouse) voor het middageten en bij de Devils Marbles, een prachtige rotsformatie met veel zwerfkeien. Hier is Jacco nog bovenop geklommen. 
Na ongeveer 100 km rijden kwamen we aan in Tennant Creek. Dit was een prachtige camping, waar we onze drijfnatte tenten gingen opzetten. Dankzij het mooie weer, waren ze snel droog. 
’s Avonds mochten we motteneieren en larven (van een "bushtucker") proeven. Deze kon je levend opeten. Jacco probeerde dat natuurlijk en at er twee op en Anita (!!) nam er ook eentje. 
Daarna was er een optreden van een Australische dichter, die slecht te verstaan was. Vandaag hebben we afscheid genomen van onze Spiderman met zijn vriendin Wendy.

Klik op de foto voor een vergroting.