kakadu crocVanochtend moesten we extreem vroeg opstaan, om kwart voor vijf. Nadat we de tenten en onze spullen hadden opgeruimd reden we naar de Yellow River, ongeveer een kilometer verder. 

Hier stapten we om half zeven op de boot (dus voor zonsopgang). We maakten een tocht over de Yellow River Billabong. We zagen prachtige vogels, boomslangen en vooral krokodillen. Het waren joekels van 2,5 tot 3,5 meter lengte. Overal lagen ze op de loer. 
Na ongeveer 2 uur varen, reden we naar Jabiru in het Kakadu National Park. Hier stopten we bij het informatiecentrum “Bowali Visitor Centre”. Hier vond je informatie over de flora en fauna in Kakadu. De rit ging verder naar Ubirr. 

Hier is de film "Crocodile Dundee" opgenomen. In Ubirr waren de rotsen beschilderd met Aboriginal kunst. Dit stelde niet zoveel voor, maar de natuur was hier prachtig. We hebben hier nog een rots beklommen, zodat we over de "flood areas" konden kijken. 
De reis ging verder over de Arnhem Highway naar Darwin. Onderweg zijn we nog gestopt bij de roadhouse "Bark Hut Inn". Hier heeft Jacco zijn didgeridoo gekocht. De volgende stop was bij een enorme termietenheuvel (Termite Mound). Deze was wel 5 meter hoog. 
In Darwin slapen we twee nachten in een hotel (Mirambeena Resort). ’s Avonds zijn we in Darwin uit eten gegaan. 
We namen vandaag ook afscheid van de 6 mensen, die in Uluru erbij kwamen, van Terry en Murrey en van Dangermouse (Donna).

Klik op de foto voor een vergroting.