Het was vroeg opstaan. Om half zes op, want de vlucht naar San Francisco gaat om elf uur weg. We moesten 3 uur van te voren op de luchthaven zijn.

Dus met de LandRover + 2 tassen en 2 fietskoffers naar Schiphol. Geen sores, want de auto staat op lang parkeren.
Op Schiphol werden we opgevangen door de Schipholbegeleider van Cycletours
We zijn met 13 mensen, Chris, Marcel, Agaat, Sander, Marten, Frank, Dimitri, Axel, Ewout, Janneke, Aad, Jacco en  Rob. Onze begeleider in Amerika is Igor, een oude bekende van  Jacco. Hij was ook begeleider in de Yosemite-reis van 2001.
De vlucht ging al direct mis. Het was pokkenweer in Chicago, dus we werden overgeboekt op een vlucht naar Washington. Daarna was het door naar San Francisco. Nadat we door de strenge veiligheidscontrole waren gekomen (o. a. alle fietsdozen opengemaakt), kwamen we om elf uur ‘s avonds aan op de camping in Olema. We hebben de Golden Gatebrug gezien, maar wel in het donker. We hebben nog wat koffie gedronken en de huurtent opgezet in het donker. Ook de fietsdozen hebben we uitgeladen. Het kostte wat tijd om een tent in donker op te zetten (veel haringen), maar de tent is lekker groot, zodat deze de komende weken onze tent blijft.

point reyesWe zijn vroeg, maar uitgerust opgestaan. Het is hier een stuk kouder als dat we gewend waren in Nederland. We hadden honger, want in het vliegtuig van Washington naar San Francisco hadden we niet gegeten.

Gelukkig bracht het ontbijt uitkomst. Dat was op zijn Cycletours, dus uitstekend verzorgd.
De camping in Olema was van alle gemakken voorzien, maar wel druk.
Jacco en ik hebben de rit naar de vuurtoren van Point Reyes gemaakt, een tocht van ruim 70 km. Het was een prachtige rit met diverse (steile) klimmetjes. Goed voor de klimbenen, want die hebben we hier wel nodig.
We hebben 1300 hoogtemeters gemaakt.
De mist was opgetrokken, dus we hadden een prachtig uitzicht op de baai, waar de vuurtoren zo’n 100 meter lager stond vergeleken waar wij stonden.

De terugweg was dezelfde weg als de heenweg, maar was zo mooi, dat we daar geen probleem mee hadden. Er zat wel een steile afdaling in van zo’n 17%. Onderweg kregen we trek, dus we hebben een boeren omelet gescoord. Een ander deel van de groep (o.a. Sander, Agaat, Marcel en Chris) zijn teruggefietst naar San Francisco en hebben over de Golden Gate Bridge gefietst. 
‘s Avonds hebben we het diner gebruikt in een restaurant in Olema. Kennelijk heeft de jetlag toch toegeslagen, want ik ging een beetje ziek naar bed.

pvdazaanstreek

Websites

Een overzicht van de websites ontworpen door prince-webdesign
Lees meer
chalet velthorst 7

Chaletverhuur

Dit chalet staat op het prachtige vakantie park Resort de Achterhoek
LEES MEER
rpfmain

RPF

Rob's Programming Facility. Een prachtige editor voor mainframe gebruikers
LEES MEER
­