calistoga firetruckwineryWe hebben een GSM netwerk. Dag mag wel in de krant. Dus gelijk het thuisfront (vrouw en dochter) gebeld over het wel en wee hier in Californie. In Nederland is het rot weer. Goede keus dus om hier te fietsen.

Het is dus rustdag vandaag. Calistoga ligt zo’n 4 mijl van de camping, dus een ideale afstand om even de fiets te pakken. In Calistoga was ook een fietsenspeciaalzaak aanwezig. Een ideaal moment om de voorraad binnenbanden aan te vullen. We hebben de ansichtkaarten gepost en rondgedwaald in het stadje. Voor mijn fietsmaatje Leo, die helemaal verknocht is aan de brandweer nog een plaatje geschoten. Ook de was is weer gedaan, dankzij de hulp van Igor.

Jacco en ik reden terug over de Silverado Trail, want we wilden de Dutch Henry’s winery van binnen bekijken. Onderweg weer een lekke band. Er zat geen velglint in en het lek zat weer naast het ventiel. De fietsenwinkel in Wormer heeft wat uit te leggen.

We werden in de Dutch Henry’s met open armen ontvangen. Ze hadden trouwens prachtige Merlot en Cabernet Sauvignon wijnen. Ze smaakten ook uitstekend. Van de laatste heb ik een flesje meegenomen (uit 2001). Het jaar 2006 was een iets minder jaar voor de Californische wijnen.
‘s Avonds hebben we er wel een velglint ingelegd. Dat bleek toch de oplossing, want het was de laatste lekke band van de reis.