afdaling naar calistogaVandaag een (onverwachte) rit van de “buitencategorie” van 95 kilometer lengte. Het was veel klimmen en nog een omweg vanwege een afgesloten weg. Deze omweg bracht ons voor het eerst boven de 3000 voet (ongeveer 900 meter). Op zich was deze omweg prachtig, maar wel redelijk zwaar. Voor Middletown hadden we al 2000 hoogtemeters te pakken (en dat op 50 kilometer). Na Middletown was er nog 1 klim. Deze stond in de routebeschrijving. Deze viel achteraf nogal mee. Maar als zelfs Jacco het moeilijk heeft gehad, dan moet het toch wel zwaar zijn geweest.

Na al het klimwerk volgde een fantastische afdaling naar Calistoga. Na nog zo’n 20 kilometer door de Napa Valley (bekend om de prachtige Califonische wijnen), reden we naar de State camping in Calistoga. Een prachtig gelegen camping met weinig faciliteiten. Zelfs een winkeltje was niet aanwezig.

Omdat Igor er nog niet was, waren we aangewezen op (warm) bidonwater. ‘s Avonds genoten we van een Hollandse maaltijd. Dat werd dus (samen met Axel) piepers jassen :). 
Met de rustdag in het vooruitzicht werd het gezellig.