pelicanWe moesten om zes uur!! Opstaan. Het was nog steeds donker. Met vereende krachten werden de tenten opgeruimd en in de aanhanger van de bus geladen en het ontbijt klaargemaakt. Het afbreken van de tenten ging nog sneller als opzetten. We reden vandaag verder westwaarts richting Adelaide. Na ruim anderhalf uur rijden, bereikten we de koffiestop in Hay. Het middageten werd door Kim klaargemaakt in Balranald. 

Na een reis door immense vlaktes reden we New South Wales uit naar Victoria. Net over de grens stopten we in Mildura bij een groot winkelcentrum. Hier konden we nog wat inkopen doen. Daarna reden we door een zeer droge vlakte langs de rivier de Murray. Hier zagen we de beruchte stofstormen. Het leek wel mist. Bij de grens van Victoria en South Australia werd de bus geïnspecteerd op fruit en fruitresten. Vanwege een fruitvliegplaag mocht je dat niet meenemen. Het was dus of weggooien of opeten.

Kort daarna werd het eindpunt van vandaag bereikt, de camping in Renmark. Hier sloegen we ons kamp op en we staken het vuur aan, want het was steenkoud. Op de camping liepen diverse pelikanen, die erg brutaal waren. Deze grote vogels stelen het eten, als je niet oplet. We moesten ze met een bezem verjagen.

Na het eten en een paar glazen wijn en het opstoken van het vuur, werden we weer warm. Onze Noor Håvard maakten nog warme marschmallows in het vuur. Deze waren niet te vreten. De "moonshine" smaakte veel beter. Om negen uur gingen we de tent in.

Klik op de foto voor een vergroting.