Uluru base walk
Uluru base walk

We werden al kort nadat we naar bed zijn gegaan wakker van een enorme onweersbui. De deur van de tent waaide open en het water stroomde naar binnen. Dus we gingen helemaal achterin de tent liggen, anders waren we drijfnat geworden. Nu bleven de meeste spullen droog. Wel viel er af en toe een druppel op ons hoofd. De tent was dus niet bepaald waterdicht.

We moesten om 4 uur opstaan! We gingen rond Uluru (Ayers Rock) wandelen. Het is een wandeling van ruim 2 uur en ruim 10 kilometer. In tegenstelling tot 15 jaar terug stonden nu overal informatie bordjes over de cultuur van bepaalde delen van de rotsen. Ook mocht er op bepaalde plaatsen niet gefotografeerd worden. Het was weer een prachtige wandeling langs een beroemde en magische rots.

Na de wandeling hebben we het cultureel centrum bezocht. Daar hebben we ook koffie gedronken.

Alie zit nog steeds onder de bulten, die behoorlijk pijnlijk waren. Tot overmaat van ramp had ze ook nog een blaar op haar hiel. Toch heeft ze de wandeling van 10 km gedaan. Dit hadden we voor geen goud willen missen, zo bijzonder is deze wandeling rondom Uluru.

Na nog een stop on het zonsondergang uitkijkpunt zijn we teruggereden naar de camping op het resort. Daar pakten we de spullen in en maakten de camping schoon. We lieten het schoner achter als dat we het vonden.

We namen afscheid van Uluru en reden richting Alice Springs. Op de kruising van de Lassether Highway en de Stuart Highway hebben nog even geluncht (alweer wraps).

Aan het eind van de middag bereikten we via de Stuart Highway, Alice Springs. Wij werden als eersten van de groep afgezet bij Hotel Double Tree by Hilton, een prachtig hotel. We kregen een kamer met een fantastisch uitzicht op de McDonnel Ranges en er stond een heerlijk schoon bed voor ons klaar.

We werden nog uitgenodigd om samen te eten met de groep, maar wij hadden er geen zin in. Dit hotel is zo fijn, dat we niet meer weg wilden.

Na de douche knapten we lekker op, want we voelde ons vies. Daarna hebben we heerlijk gegeten en we zijn op tijd naar bed gegaan, want we waren toch wel vermoeid door al dat vroege opstaan. De Rock Patrol Tour is ten einde. Morgen gaan we weer vliegen.

Welcome to Alice Springs