bodega bayDe buikgriep is nog niet helemaal weg, want ik had de eerste kilometers behoorlijk last van. We volgden de glooiende kustweg met windkracht 6 tegen.

Gelukkig sloegen we na 18 km af. We volgen de Russian River richting Guerneville een leuk stadje met veel winkeltjes en café’s. Het was ook wel de enige gelegenheid vandaag. Het vervolg van de 93 km lange rit ging in eerste instantie langs een vrij drukke weg. Gelukkig gingen we spoedig linksaf, waar we langs prachtige wijngaarden fietsten. Het was geen moeilijke route. Het ging allemaal glooiend. Toch resulteerde dat nog in 800 hoogtemeters.

Op de Canyon Road kreeg ik weer een lekke band. Nadat de nieuwe band erin zat, reed ik na 200 meter weer lek. Er zit een probleem in het wiel, want het lek zat iedere keer vlak naast het ventiel. Ik heb een band opgeofferd en die als velglint gebruikt. Zodoende kon ik door, dankzij het geimproviseerde velglint en de hulp van Jacco. Frank en Marten wilden ook nog stoppen om hulp te verlenen, maar dat was niet nodig. De rit werd afgesloten met een prachtige klim naar de KOA camping in Cloverdale. In de avond werd de barbeque aangestoken en de zalm geroosterd. Jacco verzorgde mijn band en ik was aan het kokkerellen. Heerlijk!