point reyesWe zijn vroeg, maar uitgerust opgestaan. Het is hier een stuk kouder als dat we gewend waren in Nederland. We hadden honger, want in het vliegtuig van Washington naar San Francisco hadden we niet gegeten.

Gelukkig bracht het ontbijt uitkomst. Dat was op zijn Cycletours, dus uitstekend verzorgd.
De camping in Olema was van alle gemakken voorzien, maar wel druk.
Jacco en ik hebben de rit naar de vuurtoren van Point Reyes gemaakt, een tocht van ruim 70 km. Het was een prachtige rit met diverse (steile) klimmetjes. Goed voor de klimbenen, want die hebben we hier wel nodig.
We hebben 1300 hoogtemeters gemaakt.
De mist was opgetrokken, dus we hadden een prachtig uitzicht op de baai, waar de vuurtoren zo’n 100 meter lager stond vergeleken waar wij stonden.

De terugweg was dezelfde weg als de heenweg, maar was zo mooi, dat we daar geen probleem mee hadden. Er zat wel een steile afdaling in van zo’n 17%. Onderweg kregen we trek, dus we hebben een boeren omelet gescoord. Een ander deel van de groep (o.a. Sander, Agaat, Marcel en Chris) zijn teruggefietst naar San Francisco en hebben over de Golden Gate Bridge gefietst. 
‘s Avonds hebben we het diner gebruikt in een restaurant in Olema. Kennelijk heeft de jetlag toch toegeslagen, want ik ging een beetje ziek naar bed.