whitehavenVandaag hoefden we niet weg met onze bus (The gorgious number twelve). Nu is het varen geblazen. 

's Morgens reden we met een streekbus naar Shute Harbour, waar we werden ingescheept voor een boottocht naar Hamilton Island, één van de Whitsunday Islands. Na een halfuurtje varen op een comfortabele catamaran, waren we er. 
Hamilton is een buggy-eiland. Geen kinderbuggies, zoals Menorca, maar golfbuggies en deze kon je ook huren. 
Je begrijpt wel, dat hebben we dus gedaan. Jacco en Anita mochten om beurten rijden. Met ons vieren gingen we de berg op. Dat was echt dolle pret, met een slakkengang omhoog en met een noodgang naar beneden. Het was, op een paar gewone auto’s na, het enige gemotoriseerde vervoermiddel op het eiland. 
Na een uurtje rondgereden te hebben over het prachtige eiland, leverden we de buggy weer in bij de verhuurder.

Na een drankje zijn we weer op de boot gestapt met bestemming Whitehaven Beach op Whitsunday Island. Dit was ongeveer een uurtje varen. We hebben vanwege de wind nog een omweg gemaakt. 
Whitehaven Beach is een spierwit tropisch strand. Brandschoon, lekker weer, prachtige palmen en glashelder water. We zijn er 1½ uur geweest. We stapten weer op de boot en vaarden terug naar Hamilton Island, waar we direct overstapten op de boot naar Shute Harbour, op het vaste land. 
De gereedstaande bus, bracht ons terug naar Airlie Beach. Kortom een prachtige dag en een uitstekende lunch op de boot. ’s Avonds hebben we wat eten gehaald. Jacco en ik hebben nog een biertje gedronken in een plaatselijke pub en de dames zijn vroeg naar bed gegaan.

Klik op de foto voor een vergroting.