reef1We werden vanochtend wakker gemaakt om zes uur door de Kookabaru’s, een witte papegaai-achtige vogel. Ze maken een lachend geluid. Vandaag werden we opgehaald door een bus en naar de haven gebracht van Cairns. 

Het is vandaag de "Reef day". Na een uurtje stapten we op de boot, een comfortabele catamaran. Toch werden er mensen zeeziek, want er stond een stevig windje. Op Green Island moesten we overstappen op een andere catamaran. Deze boot kon 360 passagiers hebben en vaarde zeer snel (30 knopen). Ook hier werd de halve boot zeeziek en dat op een catamaran! 
Met 1½ uur waren we bij het Outer Barrier Reef. Hier bevond zich een reusachtige ponton, met omkleedmogelijkheden, een zonnedek en ramen, waarmee onder water gekeken kon worden. 
De snorkelspullen mochten we gewoon pakken. Dat deden we dus ook. 
We snorkelden midden tussen de vissen. De één was nog mooier dan de ander. We hebben foto’s gemaakt met een onderwatercamera. 
Carol voelde zich erg ongelukkig op zee. Ze kan er niet tegen, als ze geen kust meer ziet. Dat klopte ook, want de boot was ruim 100 km uitgevaren. Midden op zee hebben we ook onze lunch gekregen, een prima buffet op de ponton. 
Na ruim drie uur op het rif, werden we teruggevaren naar de haven van Cairns. 
Na het eten op de camping (uiteraard klaargemaakt door Kim), namen we nog een drankje en gingen naar bed. Deze dag was ook weer een echt hoogtepunt!

Klik op de foto voor een vergroting.